Om oss

Soulpilots ble etablert av Trond Nyman Aarre, Lars Ove Lofthus og Steffen Mølgaard og har som formål å presentere de til en hver tid beste produktene for sikre og uforglemmelige opplevelser over bakkenivå.

Soulpilots er überdedikerte til vakre omgivelser, flyging uten cockpit og yoga i luften – i rolig flukt over terrenget. Vi har imidlertid forståelse for at vi alle er forskjellige. Derfor skal vi også tilby det beste av utstyr for dem som liker acro og slalom.

Trond Nyman Aarre startet sin flykarriere som 7-åring med egenproduserte vinger av treramme trukket med plast – med full kræsj etter hopp fra familiens garasjetak. Større suksess ble det da Trond «fløy» ut vinduet fra gutterommet i tredje etasje og over gata til naboens tre, kun ikledd brannsele og oppspent branntau av god gammeldags hamp. 15 år gammel ble det fallskjermkurs og første hopp på 16-årsdagen. Året etterpå, i 1988, ble det paragliding og paramotoring. Siden da har han logget noen hundre fallskjermhopp og ca. 3000 flytimer. Trond var ellers første paramotor-pilot i Norge og leder av Paramotor-komiteen underlagt Mikroflyseksjonen i perioden 1988-1992. Der hadde han ansvar for å forfatte opplæringsmateriell og uttesting av paramotoring (motorisert paragliding) som ny luftsportsgren. Prøveprosjektet ble etter hvert lagt ned og nye krefter kom til, denne gang underlagt Hang- og Paragliderseksjonen, der sporten fremdeles hører hjemme. Trond ble utdannet instruktør i paramotoring og paragliding i 1989.

Av yrke er Trond innovasjons- og merkevarespesialist i det Stavangerbaserte selskapet Hey-Ho Let’s Go.

Lars Ove Lofthus startet sin flykarriere som 7-åring på gård i Kvilldal i Suldal. Med stor teknisk interesse var det ikke tall på de ulike konstruksjonene som ble tatt frem i låven på familiens gårdstun. Først som 18-åring ble det paraglidingkurs med Trond som instruktør, dernest paramotoring og et heller mislykket tandemfallskjermhopp hvor pilotskjermen ikke åpnet som planlagt. Lars Ove har stor lidenskap for alt som snurrer rundt, lukter bensin og olje – og ellers alt som kan skrus fra hverandre (og heldigvis tilbake igjen). Det finnes ikke tall på hvor mange paramotorer som har sett dagens lys i verkstedet til Lars Ove.

Av yrke er Lars Ove industrimekaniker og oppfinner.

Steffen Mølgaard er industridesigner av profesjon og innehar en lang rekke patenter og oppfinnelser bak seg. Han er også under utdanning til paragliderpilot med vordende utsjekk for paramotor. Hvorfor har Soulpilots med seg en industridesigner? Den som venter på noe godt osv … 😉

 

Noen bilder fra tidligere pionérdager for uttesting av paramotoring, med et par innslag fra tiden som fallskjermhopper:

 

Hjelp

Følg oss

Logg inn eller Opprett en konto